You are here

Technologie

Smart Features

Met Smart Features kunt u uw werkzaamheden inzake het transporteren van ladingen stroomlijnen, het  gebruiksgemak van de apparatuur verhogen en cyclustijd van het proces verminderen.

Swaycontrol

Swaycontrol beperkt het zwenken van de lading door de versnelling en afremming van de brug en loopkat te reguleren. Hierdoor is veilige en nauwkeurige verplaatsing van de lading mogelijk wat de kans op schade vermindert en cyclustijden verbetert. De operator kan de kraan, loopkat en takels op volle snelheid gebruiken, zelfs bij het rijden langs muren. Daarbij wordt het risico op grijper schade verminderd.

Zonebeveiliging

De functie zonebeveiliging kan worden gebruikt door ruimtelijke parameters voor kraanbediening toe te wijzen. Hierdoor wordt de kraanbeweging automatisch beperkt tot alleen de toegewezen werkgebieden. Dit maximaliseert de werkruimte van de kraan terwijl de kans op ongelukken, botsingen tussen apparatuur en schade aan ladingen wordt verminderd.

Doelpositionering

Met doelpositionering kunnen tot 120 doelposities vooraf worden ingesteld. Met 1 druk op de knop kan een operator een lading tot vooraf ingestelde hoogte heffen, deze naar een van de geprogrammeerde locaties verplaatsen en daar neerzetten.

Lees meer over ons complete aanbod Smart Features.

Bespaar met regeneratief remmen tot 30% aan elektriciteitsverbruik van uw kraan.

Regeneratief remmen is een systeem dat elektriciteit terugstuurt naar het stroomnet van de kraan bij elke neerwaartse of afremmende beweging. Dit in plaats dat deze energiestromen verdwijnen door weerstanden. Met Konecranes-netwerkremmen heeft u geen remweerstanden meer nodig. Dit systeem vermindert de uitvaltijd van de kraan en kan bij diverse voedingsspanningen worden gebruikt. En het beste eraan is dat het energie bespaart en schone, lage harmonische elektriciteit aan het netwerk retourneert.