You are here

Afvalkranen

Kranen voor verbrandingsinstallaties

Meestal zijn er twee afvalverwerkingskranen boven de afvalkuil, waarvan er één als reserve dient. De primaire kraan voert de belangrijkste bedieningsfuncties uit, terwijl de andere wordt onderhouden.

Belangrijke factoren in het specificeren van kranen die afval hanteren, zijn de totale verbrandingscapaciteit van de ovens, de lay-out van het hanteringsgebied, het type afval en de tijd die nodig is voor het ontvangen en verwerken van afval. Om een hoog rendement te bereiken moet het afval goed worden gemengd.

Een Konecranes-afvalkraan is ontworpen om de uitdaging frontaal aan te gaan

Meer dan 10 jaar geleden introduceerde Konecranes een geïntegreerde streng/kabeltrommel. De verticale voedingskabel voor de elektro-hydraulische grijper is om de kabeltrommel gewikkeld en wordt aangedreven door de takelmachine. Met deze unieke functie zijn de kostenbesparingen voor onderhoud aanzienlijk.

Afvalkranen van Konecranes hebben ook diepe groeven en een aandrukrol om omwikkeling te voorkomen. Onze gepatenteerde trolley/machinecombinatie distribueert ladingen evenredig op alle trolleywieltjes.

Onze gepatenteerde technologieën voor lastcontrole beheren kritieke kraanfuncties om structurele druk te verlagen, efficiëntie te verhogen en de levensduur van de apparatuur te verlengen. Zwenkcontrole minimaliseert uitzwenken van de lading door bewegingen van de brug en loopkat. Dit vermindert botsingen tussen de emmer en de kuilwanden of trechter en voorkomt schade aan de apparatuur. Zwenkcontrole verhoogt het vertrouwen van de bestuurder, vermindert trainingstijd en zorgt dat de kraan optimaal wordt gebruikt.

Andere standaardfuncties zijn onder andere preventie van slaphangende kabels en schokkende lading en positiecontrole. Meer informatie over onze Smart Features.

DOWNLOAD ONZE WHITEPAPER

Vijf vragen die u moet stellen bij het selecteren van uw afval-naar-energie kraan