You are here

Steeds hogere eisen vragen om een nieuwe kraan

Rautaruukki Corporation, Raahe, Finland

Rautaruukki Corporation is leverancier van metaalcomponenten en -systemen voor de staalbouw en technische bedrijven. Met bijna 12.000 werknemers in 27 landen en een jaarlijkse omzet van meer dan 2 miljard euro, is Rautaruukki een belangrijke speler in Scandinavië, Oost-Europa en Rusland. Staalfabrikant Raahe produceert elk jaar 2,8 miljard ton aan heet gewalst staal en speciale staalproducten.

Een lang dienende staalkraan vervangen

Door de toegenomen productievereisten had Raahe een nieuwe kraan voor heet metaal nodig om de kraan te vervangen die in 1975 werd geïnstalleerd. Moderne staalproductieprocessen vereisten nieuwe hefapparatuur die de nadruk legt op veiligheid, bruikbaarheid en eenvoudig onderhoud. 

Een kraan ontwerpen met geavanceerde functies

Konecranes en Rautaruukki werkten samen om de nieuwe kraan te ontwerpen. Deze werd uitgerust met de Smart Features zwenkcontrole en doelpositionering, waardoor de kraan gemakkelijker en veiliger wordt voor gebruik, zelfs bij het op hoge snelheden transporteren van staal. De toevoeging van het kraancontrolesysteem van Konecranes maakte betere onderhoudsplanning mogelijk door beter inzicht te geven in de bedrijfscondities van de kraan. 

Dankzij de samenwerking tussen Rautaruukki en Konecranes kon een duurzame nieuwe kraan worden gemaakt, waarmee de Raahe-fabriek aan de verhoogde productievereisten kon voldoen terwijl de veiligheid behouden bleef, er sprake van betrouwbaarheid was en er eenvoudig onderhoud kon worden verricht.