You are here

Onze kennis en vaardigheden tot uw beschikking

Wij weten dat heftechnologie van cruciaal belang is tijdens het staalproductieproces. Onze jarenlange ervaring en voortdurende investeringen in R&D zijn de drijvende kracht achter onze innovatie. 

Smart Features voor eenvoudige en effectieve lastbehandeling

Smart Features van Konecranes kunnen aan de kranen van uw staalfaciliteit worden toegevoegd om ze veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

Een paar voorbeelden van onze Smart Features:

  • Zwenkcontrole beperkt het zwenken van de lading door de versnelling en vertraging van de brug en loopkat te beheersen. Dit maakt snellere hantering van de lading en nauwkeurigere positionering mogelijk.
  • Zwevende lading behoudt de positie van een lading na het takelen, waardoor een vloeiendere, snellere herstartsnelheid wordt verkregen en remslijtage wordt verminderd.
  • Met Doelpositionering kunnen tot 120 vooraf ingestelde doelposities worden geprogrammeerd. Met 1 druk op de knop kan een operator een lading tot vooraf ingestelde hoogte heffen, de lading naar een van de geprogrammeerde locaties verplaatsen en daar neerzetten.
  • Met de functie Beveiligde zones kunt u beveiligde zones instellen, zoals productiemachines of opslaggebieden, die de kraan niet mag betreden.

Regeneratief remmen voor energiebesparing

Voor meer eco-efficiëntie zijn onze kranen verkrijgbaar met de nieuwste technologie voor energieterugwinning. Het regeneratieve remsysteem stuurt elektriciteit terug naar het elektriciteitsnet van de kraan gedurende elke neerwaartse of afremmende beweging, in plaats van te verdwijnen door weerstanden. Dit kan tot 30% van het elektriciteitsverbruik van de kraan besparen. 

Ontworpen voor prestaties

Konecranes richt zich op onderzoek en ontwikkeling om kranen te ontwerpen die uw veiligheid, hantering van ladingen, betrouwbaarheid en prestaties verbeteren.

  • Onze compacte takel met verlaagde haakbenaderingen zorgt voor meer bruikbare werkruimte en minimale hoofdruimtevereisten.
  • Onze CXT-takel gebruikt een innovatief kabelinscharingssyteem dat is ontworpen om de levensduur van de kabels te verlengen.
  • Energiebesparende Konecranes-aandrijvingen zijn speciaal voor kraangebruik ontworpen.
  • Onze kranen voor heet metaal zijn ontworpen met verhoogde gebruikscoëfficiënten, een reducer voor de differenteelkoppeling, redundantie in alle kritieke systemen, een back-uprem op de kabeltrommel en bewegingsbegrenzers.

Automatisering staalkraan

Geautomatiseerde kraanwerking is vooral handig bij de eindproductopslag voor staal en magazijnfuncties. Transporteren en opslag van staal zijn cruciale, maar herhaalde processen die het meest nauwkeurig, efficiënt en snelst kunnen worden uitgevoerd met halfautomatische of volautomatische kraanwerking.

Automatisering vereenvoudigt het werk van uw kraanoperators terwijl de werkstroom wordt versneld. Het magazijnbeheersysteem van Konecranes helpt uw opslagruimte te organiseren en zorgt dat het vinden van het juiste product een eenvoudig en duidelijk proces is voor uw klant. 

Andere herhaalde bewegingen kunnen ook profiteren van automatisering - kranen voor heet metaal die gesmolten ijzer optillen of een loskraan die schroot verplaatst en sorteert voor de oven.