You are here

Nieuwe kranen zijn slimme zet voor papierfabriek

Oji Paper, Nantong Mill, China

Oji Paper Group werd meer dan 130 jaar geleden opgericht en is de grootste papierproducent van Japan. De meeste fabrieken van het bedrijf bevinden zich in Japan, op meer dan 20 locaties. Oji werkte tijdens eerdere projecten samen met Konecranes en werkte opnieuw samen met Konecranes om installatie van hefapparatuur te plannen in de nieuwe Nantong-faciliteit van OJi.

"Koncranes-procesautomatisering is uitermate geavanceerd," zegt dhr. Muraji Nishi, algemeen manager van het constructieteam. "We konden van tevoren zelfs veiligheidsgebieden in de fabriek ontwerpen. We waren ook onder de indruk van de veiligheidsfuncties van de kranen. Dankzij zaken zoals doelpositionering en diverse veiligheidsfuncties hebben wij Konecranes als onze partner gekozen."

Slimmer werken met Smart Features

Het toepassingsontwerp omvatte vier kranen voor het hanteren van rollen in het bladsnijgebied en vijf proceskranen voor de papiermachine. Deze proceskranen werden uitgerust met verschillende Smart Features — Zwenkcontrole, Beveiligde zones en Eindpositionering — om de werkveiligheid en productiviteit te verbeteren.

De meest geavanceerde kranen voor alle heftaken

Er werd voor Konecranes gekozen om de nieuwe kranen te leveren en de verantwoordelijkheid te nemen voor het onderhoud van alle kranen in de Nantong-faciliteit. Dhr. Nishi zei, "Het onderhoudsproces van Konecranes is geavanceerd. Het systeem berekent alle afstanden en de ladingen die door elke kraan worden verplaatst. Het geeft ook aan welk onderdeel moet worden onderhouden en wanneer. Het is nauwkeuriger dan het menselijke oog en tevens informatief. We zijn daar erg blij mee. De Konecranes-servicemonteurs reageren snel. Dat betekent dat wij de productie zonder onderbrekingen kunnen uitvoeren. Dit is een belangrijk voordeel voor ons."

Oji Paper wilde in de meest betrouwbare en technisch geavanceerde industriële kranen op de markt investeren, dus leverde Konecranes drie semi-automatische proceskranen, twee handmatige proceskranen en ongeveer 20 kleinere industriële kranen aan de Nantong-fabriek.