You are here

Modernisatie met EXCXT-takel

SABIC, Wilton, Verenigd Koninkrijk

SABIC, de Saudi Basic Industries Corporation is een van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten van chemicaliën, kunstmestsoorten, kunststoffen en metaalsoorten. Op de locatie in Wilton in Teeside produceert, SABIC, SABIC UK petrochemicaliën, inclusief propyleen en ethyleen.

In deze sector vormen kranen een cruciaal onderdeel van het onderhoudsproces. SABIC UK heeft daarom besloten hun 20-ton onderhoudskranen te moderniseren om de veiligheid en betrouwbaarheid te verbeteren. Ze hebben voor Konecranes gekozen om het werk uit te voeren.

De oude kranen van de fabriek zijn volledig pneumatisch, met luchtaangedreven motoren voor alle bewegingen. Modernisatie omvatte de verwijdering van loopkatten, een volledige ontmanteling van bestaande besturingselementen, installatie van nieuwe loopkatten en elektrische besturingssystemen en nieuwe netvoedingssystemen voor de kraan-, loopkat- en kraancontrollers.

Nieuwe takels met een veilige toekomst

“EXCX-takels waren de juiste oplossing voor dit project,” zegt Heikki Kreku, technisch manager bij Konecranes UK. Dankzij de renovatie zijn reserveonderdelen nu eenvoudig beschikbaar. De modernisatie van de kranen vermindert het risico  dat SABIC UK problemen ondervindt aanzienlijk in de tijd die nodig is om onderhoud in de fabriek uit te voeren.

SABIC was erg tevreden met het resultaat van dit modernisatieproject. Zij waardeerden ook de veilige werkmethodes en het professionele gedrag van de betrokken Konecranes-engineers op locatie. Er zijn nu inspectie- en onderhoudscontracten afgesloten voor beide SABIC UK-locaties, Wilton en North Tees.