You are here

Cokeskranen

 

Een slim ontwerp voor een zware taak

Wij begrijpen dat cokesproducerende faciliteiten 24 uur per dag in bedrijf zijn. Met korte onderhoudsintervallen en minder tijd voor grotere reparaties, zijn storingen bij cokeskranen van invloed op de productietijden en kunnen ze mogelijk onveilige situaties veroorzaken voor de monteurs. Daarom worden al onze cokeskranen gebouwd om de zwaarste omstandigheden te kunnen weerstaan.

KENMERKEN VAN TROMMELS EN KABELS 

Onze kranen hebben een extreem hoge kabel-naar-schijf ratio van 30:1 vergeleken met de standaard 24:1. Een grotere trommelafmeting vermindert de spanning op de kabel door de scherpte van de ronding om de schijf te verminderen. Dit innovatieve kabeltakelsysteem verlengt naar schatting de levendsduur van de kabel met circa 40% en vermindert de onderhoudskosten aanzienlijk.

ANTI-KABELOVERROLLING 

Wij rusten al onze cokeskranen uit met een ingebouwde anti-kabeloverroller. In het onwaarschijnlijke geval dat er lading valt, voorkomt deze veiligheidsfunctie dat de kabel in de tegengestelde richting rond de schijf draait.

KABELOPSLAG 

Delen van kabels die continu in gebruik zijn, kunnen beschadigd raken. We hebben drie keer de benodigde kabelruimte toegevoegd aan onze cokeskranen, zodat u de beschadigde delen kunt verwijderen en de kabel tot drie keer kunt takelen, waardoor u tijd en geld bespaard.

DUURZAME LAGERS, TRANSMISSIES EN AANSLUITINGEN 

Onze lagers zijn gebouwd om 50.000 uur mee te gaan, dit is veel langer dan de standaard kraanlagers. Alle transmissies zijn 58 HRC, gecarbureerd, fijngeslepen en gebouwd conform het AGMA klasse 11 minimum. We carbureren onze transmissies zodat ze bestand zijn tegen het dagelijkse, bijna continue gebruik. Voor eenvoudiger onderhoud en de smering van de aansluitingen hebben we ze op een centraal punt gegroepeerd.

LAADCELLEN OP IEDERE TROMMEL, MET OPTELLING 

Om overbelade of ongebalanceerde ladingen te voorkomen, gebruiken we intelligente laadcellen op iedere trommel, die de totale lading kunnen bepalen. Lasers detecteren het exacte gewicht van de lading, zelfs bij gecompliceerde factoren zoals meerdere kabels of haken.

EOT COKESKRAAN

De elektrische overhead verplaatsende (EOT) kranen hebben normaal gesproken overspanningen tot 46 meter en zijn voorzien van onafhankelijke cabines voor een verbeterd zicht van de operator. Dit ontwerp wordt vaak aangetroffen in brede overspanning lay-outs die een apart droogkussen hebben langs de kuil. Cokes dat wordt geloosd in de kuil wordt verplaatst naar het droogkussen voor ongeveer 24 uur tot ze voldoende ontwaterd zijn om te worden verplaatst door een transportband.

EENPOOT COKESKRAAN 

De eenpoot portaalkraan (SLG) kraanconfiguratie past bij lay-outs die profiteren van de loopbaanrail aan de hopperzijde geïnstalleerd aan het hellingsniveau. Deze regeling bespaart de kosten van een verhoogde baanstructuur aan die kant. SLG's kunnen worden gebruikt met rijdende hoppers, een opstelling die de kraandoorvoer verhoogt door het wegnemen van lange verplaatsing in de kraancyclus.

EENPOOT PORTAALKRAAN MET CANTILEVER

De halfportaal cokeskraan met cantilever heeft dezelfde voordelen als de SLG zonder cantilever. Deze biedt ook gelegenheid voor smallere kuilbreedtes en extra opslagruimte buiten de portaalpoot. Door de cantilever kan de hopper buiten de basiskuilafmetingen worden geplaatst, wat beter past voor sommige locaties.