You are here

Padaeng Industries

Padaeng Industries of Thailand is de enige zinksmelterij in Zuidoost-Azië, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 110.000 ton aan zinkmetaal en -legeringen, inclusief

De smelterij van het bedrijf bevindt zich in de provincie Tak en gebruikt 59 kranen van tot 16 ton, inclusief onderhouds- en productiekranen. De kranen zijn constant in bedrijf om metaal van kathoden op te tillen om het te strippen en in de oven te laten zakken voor de productie van staven.

“Kranen zoals het type CXT die worden gebruikt om metaal van de kathoden te tillen en materiaal in de oven te voeren, zijn essentieel voor onze constante productie", zegt dhr. Pothong Pipatpaiiboon, vice-president onderhoud bij padaeng Industry. "We kunnen het ons niet veroorloven dat ze stil komen te staan. We eisen zeer strenge betrouwbaarheids- en veiligheidsnormen."

"We kwamen voor het eerst in contact met Konecranes toen zij als aannemer op locatie kwamen. We deden een beroep op hun ervaring om onze jaarlijkse inspecties voor te bereiden. We probeerden hen uit en ze zijn erg goed, fantastisch," zegt dhr. Pothong.

"Het voornaamste aan Konecranes is dat hun betrouwbaarheids- en kwaliteitsnormen erg hoog zijn. "Na het bezoek van Konecranes aan onze fabriek in 2003, is het aantal storingen enorm gedaald tot het punt dat wij nu bijna geen storingen meer hebben en geen stilstandtijd van kranen die door hen worden onderhouden." En behalve de onderhoudsaspecten helpen zij ons, waar nodig, ook met upgrades en alle upgrades worden sinds 2003 met Konecranes-apparatuur uitgevoerd. Dit werkt uitstekend."

Modernisatie van kranen - uitstekende prestaties

Eén hoofdproject voor modernisatie waarbij Konecranes betrokken was, was de upgrade van twee zinkkathodekranen. Padaeng wilde ervoor zorgen dat deze belangrijke kranen niet worden aangetast door hun zware bedrijfsomstandigheden. Tegelijkertijd wilde Padaeng de fabriekscapaciteit vergroten door de oude 6,3 ton takels met takelmotoren met één snelheid te vervangen door de nieuwe 8-ton takels met twee snelheden.

"Wij hebben een nieuwe takelmachine geïnstalleerd die met de zwaardere lading de vereiste snelheid zou bereiken. We hebben ook de veiligheid verhoogd met een nieuw eindschakelaarspakket voor nauwkeurige positionering van het laadinstrument," zei de filiaalmanager van Konecranes Jirapong Kocharack. "Om de veiligheid en betrouwbaarheid nog meer te verbeteren, werden de bestaande kraanconstructie en rolbanen geïnspecteerd en herberekend voor de nieuwe ladingen.

De takelmachines voor het kraanframe werden in de fabriek gemonteerd en getest om de installatietijd op locatie te verminderen. Het gietijzeren motorframe en machineframe werden speciaal geverfd ter bescherming tegen de agressieve omgeving en er werden sterke remschoenen aangebracht.

Voor de eerste kraan werden de werkzaamheden op locatie binnen 36 uur voltooid en voor de tweede kraan binnen 18 uur. Om minimale installatietijd te bereiken, werd het installatieteam grondig ingelicht voordat zij op locatie kwamen.

Naast de modernisatie is het onderhoudspersoneel van Konecranes uitermate betrokken bij wettelijk verplichte inspecties bij Padaeng. "Het team op locatie is uiterst deskundig op het gebied van inspecties en veiligheid," zegt dhr. Pothong. 

"Als onderdeel van hun geprogrammeerde onderhoud, wijzen zij ons op potentiële problemen voordat deze zich voordoen, en dit is uitermate belangrijk voor ons, omdat de kranen 24 uur per dag de sleutel zijn tot onze productie. “Hun preventieve onderhoud is heel erg goed en hun relatie met ons eigen personeel is erg goed, wat heel belangrijk is. Ze reageren snel op al onze behoeften en hebben een solide en productieve samenwerking met ons opgebouwd."