You are here

Het probleem van verouderde apparatuur onder ogen zien

Renault Car Corporation, Douai en Sandouville, Frankrijk

In de faciliteiten in Douai en Sandouville produceert Renault geperste onderdelen voor de carrosserieën van de voertuigen die ze bouwen. In deze twee fabrieken lost een kraan stalen spoelen van de vrachtwagens of wagons en pakt daarna de spoelen weer op om naar de stamppersen te leveren. Op beide locaties waren de kranen verouderd en hadden ze veel corrigerend onderhoud nodig.

SMARTON®-kranen toevoegen

Voor de fabriek in Douai leverde Konecranes een SMARTON-kraan met M8-classifcatie van 34 T, met de functie Preventie van slappe kabels en een bedieningscabine om gevaren voor het personeel te minimaliseren.

Vanwege de indeling van de fabriek in Sandouville wilde Renault voor de veiligheid van het personeel en om schade aan de machine te vermijden, voorkomen dat de kraan over bepaalde gebieden zou gaan. Om de uitvoer in de werkplaats te verbeteren, wilde de projectmanager een positioneringsfunctie om sneller aan de machines te leveren.

We installeerden op de locatie in Sandouville een SMARTON M8-kraan van 34 T, met de functie beveiligde zones. Deze gebruikt telemetrische lasers om kraanbeweging tot toegewezen, driedimensionale ruimtes te beperken. Dit voorkomt veiligheidsrisico's voor het personeel en schade aan de toegangsbrug naar het kantoor.

De operators in Sandouville benutten de functie Doelpositionering ten volle om de spoelen boven de machines te plaatsen en automatisch naar de vrachtwagens terug te keren om meer spoelen op te halen.

Modern aanpassingsvermogen

De nieuwe SMARTON-kranen van Renault zijn uitermate geschikt voor het hanteren van spoelen bij Douai en Sandouville. En SMARTON is individueel geconfigureerd, zodat het gemakkelijk is om, indien nodig, nieuwe Smart Features toe te voegen.