You are here

ATB AirBalancer

Veilig en eenvoudig hijsen

De Konecranes ATB AirBalancer is leverbaar met een hijsvermogen van maximaal 350 kg , waarbij luchtdruk als voeding wordt gebruikt. Met lastgewichtcompensatie kunnen lasten van verschillende gewichten op dezelfde snelheid worden gehesen, zodat de besturing omhoog en omlaag voorspelbaar is. Hiermee is de ATB AirBalancer een uitstekende oplossing voor snelle pick-and-place handelingen (oppakken en neerzetten).

De ATB is ook ideaal voor nauwkeurige lastpositionering, wat bijvoorbeeld vereist is in assemblagelijnen. De ATB is verkrijgbaar met een automatische lastbalanceringsfunctie, waarmee U een eenheid tot 70 kg met de hand kan optillen in de modus 'geen zwaartekracht'. Voor de operator voelt een last op de ATB AirBalancer dan bijna gewichtloos. 

Kortere cyclustijden

De Konecranes ATB AirBalancer is zeer geschikt voor assemblageprocessen, reparaties en industriële productieprocessen in veel industrieën, inclusief productie en automobielindustrie, alsmede de verpakkingsindustrie . Doordat er geen schokkende bewegingen plaatsvinden kan er met precisie worden gehandelt, waardoor de AirBalancer bijzonder geschikt is voor het verplaatsen van breekbare items.

In plaats van elektriciteit gebruikt de AirBalancer pneumatische besturingstechnologie, waardoor hij veiliger werkt en goedkoper te onderhouden is.

Ergonomische productverwerking

Elke ATB AirBalancer heeft een rem die de kabel stopt als de opwaartse beweging te snel gaat. Bij een ongecontroleerde beweging zorgt deze functie voor een snelle en eenvoudige remreset.

De ATB AirBalancer is ontworpen om de natuurlijke hijsbeweging van de operator te verbeteren. Kies een besturing omhoog/omlaag, een balanceerbesturing, of een combinatie van deze twee. De ATB is compatibel met een groot assortiment andere kraansystemen, inclusief de Konecranes XA- en XM-werkplaatskranen en onze zwenkarmkranen.

De Konecranes ATB AirBalancer is ook beschikbaar voor EX-omgevingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Customer stories

Konecranes heeft een uitgebreid assortiment aan takel- en kraanhefsystemen geïnstalleerd in het nieuwe Engine Manufacturing Centre van Jaguar Land Rover.
Jaguar Land Rover - Wolverhampton, Engeland
Content bottom