You are here

AirBalancer

Hijsen zonder takel

Snelheid, precisie en veiligheid zijn de hoofdprioriteiten in gevaarlijke werkgebieden. De ATEX-gecertificeerde Konecranes EXATB AirBalancer biedt ze allemaal, zonder takel. U kunt maximaal 350 kg hijsen met luchtdruk als enige aandrijving.

De EXATB AirBalancer is speciaal ontworpen voor gebruik in Zones 2 en 22. Als een operator per abuis te veel last op het apparaat plaatst, wordt de hijsbeweging niet uitgevoerd. Het risico dat een last valt, is dus aanzienlijk kleiner.

Licht als een veertje

De ATB AirBalancer is een ergonomische eenheid zonder knoppen of hendels en gebruikt de natuurlijke hijsbeweging van de operator. Aangedreven door lucht: soepele beweging is zo goed als gegarandeerd. Een centrifugale rem houdt uw bewegende last op zijn plek en de operator bepaalt de snelheid.

De EXATB AirBalancer gebruikt geen elektriciteit en daarom zijn de bedrijfskosten laag en draait deze met een bedrijfscyclus van 100%. Geen motor betekent zeer weinig onderhoud en een schone, rustige werkomgeving.

Veiligheid in gevaarlijke omgevingen

De EXATB AirBalancer is onze beroemde ATB AirBalancer die is aangepast voor gevaarlijke omgevingen. Hij is voornamelijk geschikt voor assemblage of onderhoud. De algehele stabiliteit en veiligheid zorgen ervoor dat dit product ideaal is om breekbare items te verplaatsen.

Neem nu contact op met Konecranes voor meer informatie over hoe onze EXATB AirBalancer voldoet aan uw behoeften.

Video

Hazardous Environment Equipment from Konecranes
Konecranes offers a wide range of hazardous area equipment to ensure the highest safety level required in hazardous environments.